v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Blandat arrow Camilla om Idreveckan 2006
Camilla om Idreveckan 2006
Burusjön bland knott Utskrift E-post
Skrivet av Camilla   
2006-07-02

Kortare bana, mindre djur i sikte...

På onsdagen var det medeldistans vid norra Burusjön. Alla brukar ha så svårt att komma tillbaka ur skogen på våra medeldistanser, och när terrängen dessutom var så vacker i år tog vi det säkra före det osäkra och beställde knott. Vi tänkte att det då skulle gå _litet_ fortare. Men inte...

Herrseniorerna skall ha en segrartid på omkring en halvtimma, men det klarade de förstås inte. Istället kom de upp i hela 7 minuter på kilometern i det svårorienterade och bedårande vackra området. Mattias Mårts, Stora Tuna IK, vann dagens etapp på 34:25 före Jon Andersson, IFK Umeå, 35:00 och Anders Boström, Järfälla OK på 35:04. Damseniorernas kilometertid drog iväg ännu mer, till nästan 10 minuter på kilometern. Vann D21 gjorde Pia Olsson, OK Pan-Kristianstad, på 39:43. Tvåa Karin Skogholm, Tumba-Mälarhöjden hade 41:19, och trea Petra Halvarson, IF Thor, 44:07.

Dagen inleddes med sommarregn men klarnade upp fint. Det stora bekymret för oss stillastående var knotten, som dock var betydligt färre nere på TC på udden än uppe vid starten. Men ni vet: allt för er tävlande. Idolbild på Kjell från starten publiceras vid förfrågan. :) Imorgon slipper ni vara ute så jättekort, och kan botanisera ända fram till prisutdelningen, så till imorgon har vi beställt färre knott.

Ni som gick runt Miniknatbanan har haft kontroll vid ett av Bosses favoritfikaställen på karta Städjan. De andra kommer ni bara förbi på längre knat...

Camilla

 
Jaktstart bland soldyrkare Utskrift E-post
Skrivet av Camilla   
2006-07-02

Avslutningen på 3-dagars blev en solskenshistoria på Slättvålen. Varmt och lättsprunget mellan tallarna. Eftersnack och sudokulösning i slalompisten. Mot slutet av tävlingen lånade vi även ut speakerhytten, så att de sista H35:orna skulle bli rejält coachade över upploppet. De sprang lika snabbt som ... Ja, vi skall inte gå händelserna i förväg.

Läs mer...
 
Fjäll-OL bland regndroppar och renar Utskrift E-post
Skrivet av Camilla   
2006-06-27
Till Fjäll-OL spådde rapporterna hiskeligt väder, men som tur var för deltagarna och funktionärerna blev det "bara" regn. En mäktig upplevelse i sig att känna hur det är vindstilla ute på kalfjället! Vi fick även besök av en skock renar vid starten, men de stämplade aldrig iväg sig... Uppenbarligen var den där anmälningen till öppen klass mycket allvarligt menad från flera av aspiranterna.
Läs mer...
 
Himmeråsen i solsken Utskrift E-post
Skrivet av Camilla   
2006-06-27
Vi beställde fint väder till Etapp 1. Vi tyckte det passade bra, så att man kunde vara ute länge och njuta av det fina orienteringsområdet - som Matthias Gilgien utnämnde till ett av världens svåraste! En start på lagom avstånd från TC förgyllde dagen ytterligare, och startpersonalen valde att idag tacka banläggaren för lagom styrketräning (och att han sett ut en plats med ett bra träd för att hänga ut gårdagsömmande ryggar...)
Läs mer...
 © 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.