v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Bosse Berättar arrow Vildmarksskildringar med fotos
Vildmarksskildringar med fotos
Burusjön-Nipfjället Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2006-10-15
Andra etappen på Idre 3-dagars körs alltid som medeldistans. Jag brukar använda något av de mest detaljrika områdena på kartan för denna etapp. De två senaste åren har medeldistansen här uppe varit mycket utslagsgivande då banorna har gått i svårorienterade partier, och många deltagare har haft längre tider på sin medeldistans än på sin långdistans!
Läs mer...
 
Himmeråsen Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2006-10-15
Idre 3-dagars inleder med en riktigt tuff etapp. Himmeråsen är ett starkt sluttande lågfjäll där inlandsisen kommit från norr och skalat av toppen och sedan lämpat av terrängmassorna i södersluttningen. Här vimlar det av detaljer och det är tungt att bomma då det lutar så mycket. Sådana här sluttningar, där inlandsisen varit och stökat till det, har oftast en stenig botten men här i Himmeråssluttningarna rusar i alla fall H21E fram på ca 6 min/km när de prickar kontrollerna. På de flesta av områdena här så har moss- och humuslagren bäddat in stenarna så pass att det är löpvänligt.

Läs mer...
 
Slättvålen Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2005-11-07
Idre 3-dagars avgörs på den sista etappen med jaktstart. Det betyder att varje deltagare startar på denna etapp så många minuter/sekunder efter ledaren i klassen som den sammanlagda resultatlistan visar efter två etapper. Det betyder också att den som är först i mål i respektive klass, vinner den klassen. Följdakligen kan det uppstå många tuffa dueller ute i terrängen och på målspurten.

----------

Läs mer...
 
Norr om Städjan Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2005-10-15
Terrängvandringar inför Idre Fjäll-OL 2006

Under september månad varje år så går jag sådär en 50 mil i Idrefjällen och märker ut ca 600 kontroller till det kommande årets tävlingar. En stor del av tävlingarna ingår i Städjan-Nipfjällets naturreservat som också är ett Natura 2000-område. Nu för tiden kan jag varenda kvadratmeter av det 90 kvkm stora tävlingsområdet och vet var alla speciellt känsliga ytor med växter mm finns och det ligger naturligtvis också i mitt intresse att de skyddas från ivriga orienterarskor. Därför tar jag i banläggningen hänsyn till långt fler små områden än de som Länsstyrelsen har i sina papper.

Jag brukar alltid börja mina vandringar med Fjäll-OL-etappen på kalfjället. Så också detta år. Jag hade gjort klart allt kvällen före; karta i plastficka, definitionsunderlag, märkbrickor, penna.
Läs mer...
 © 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.