v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2007 Maj arrow Naturpasset, Troll och O-troll
Naturpasset, Troll och O-troll Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-05-06

Nu på morgonen har jag bestämt mig för var årets Naturpasskontroller skall sitta i terrängen runt Idre Fjäll. 25 kontroller blir det, hängda på natursköna platser i skog, på fjällhed och på kalfjäll.

Om det är snöfritt 1 juni så startar Naturpassets säsong däruppe och kontrollerna sitter på plats till 15 september.

Funktionärsgänget Klantklubben har utökats i år och när det gäller utsättning av Naturpassets kontroller så fick jag denna oväntade hjälp! 

Direkt uppstigen ur underjordiska håligheter kom denna trollgumma och erbjöd sig att sätta ut alla Naturpasskontroller runt Idre Fjäll. Naturligtvis tvekade jag och frågade misstänksamt om hon verkligen kunde hitta till kontrollpunkterna. Hon svarade då både snusförnuftigt och småmalligt:

– Du skall veta att jag på långt håll är släkt med det norska O-trollet. När jag var liten så lekte vi ofta orientering tillsammans i de norska skogarna.

Det norska O-trollet har jag all respekt för och jag har många gånger stiftat bekantskap med det  och även fått ett själv på bild en gång:

Därför är det klart att den lilla trollgumman från de underjordiska håligheterna gärna får sätta ut årets Naturpasskontroller i Idrefjällen.

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.