v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2007 Maj arrow Vägvalssträcka
Vägvalssträcka Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-05-08

Idag tittar vi på en vägvalssträcka som D35 och D40 hade på Idre 3-dagars 2006. Hur skulle DU springa?

På karta nummer 2 visar jag hur Mona Höiås Saether, Freidig SPK, Norge (D40) sprang. Det är den röda linjen. Mona var snabbast i klassen på denna sträcka med tiden 14:23.

Klassens dominant var Ingrid Alexandersson, Stora Tuna. Hennes etapp-placeringar var 1:a, 1:a och 2:a men på denna delsträcka tappade hon 3 minuter (17:23, grön linje).

De gula linjerna är alternativa vägval som jag sett som möjliga.

Ser man snabbt på de två valda vägvalen så ser det ut som om Mona går ganska rakt på men tar in extra höjd medan Ingrid springer runt och undviker höjd. Men terrängen har en del småkanter så egentligen tar Mona in 50 höjdmeter mot Ingrids 40. Så skillnaden är försumbar. Då Mona springer mycket kortare väg så blir det tidsskillnad. Dessutom tror jag att Ingrid hade vissa problem vid avslutningen av sträckan då hon faller från den säkra linje hon kunde ha sprungit.

Den vänstra gula linjen ger ett höjdintag på 80 meter men jag tror att det vägvalet också är snabbt då det ger en förenkling av sträckan och det gäller mest att springa kompassrätt mot högsta delen och därifrån har man mycket stöd i inläsningen utför mot kontrollen.

Lägg också märke till att kontrollsänkan ligger alldeles nedanför "Trollbranten" som jag skrev om häromdagen! 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.