v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hemma igen! Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-05-24

I natt kom jag hem efter ännu en vecka i Idrefjällen. Alla Fasta kontroller och Naturpasset är nu på plats i fjällterrängen däruppe.

De fyra första dagarna bjöd på aprilväder i maj månad. Nästan varje timme innehöll strålande sol, störtregn, våldsamma hagelskurar och mera sol. Ena minuten bannade jag mig för att jag inte tagit på mig hela långkalsongunderstället och i nästa minut undrade jag varför jag gick omkring och svettades iklädd jacka.

Men i söndags kom sommaren till Idre Fjäll. Plötsligt steg temperaturen ett tiotal plusgrader och det blev en solig njutning att forcera sluttningarna.

Förutom detta med kontrollerna så hade jag också att kolla upp en hel del saker inför Idreveckan. Jag gjorde också mitt bästa för att i äkta paparazzi-stil komma på om Andy&Stefan hade uppfunnit något nytt försvar mot björnar (se tidigare inlägg: "Så överlever du i björnskogen"). Jag försökte också att komma nära en älg där i vildmarken vid Burusjön och få en bild på älgen så Pälle blir nöjd. Han verkar gilla dessa långskånkar.

Kontrollerna gick bra men hur det andra förlöpte, återkommer jag till. 

På vägen upp till Idre Fjäll så spelade jag förstås Nancy Sinatra och hennes "This Boots Are Made For Walkin" och tänkte på mina joggarstövlar som kurade därbak i bilen, väl medvetna om vad som väntade dem. När vi kom fram skulle jag, precis som Nancy, säga: "Are you ready, boots? Start walking!"

Som hålla-mig-vaken-musik de 22 milen hem i natt valde jag att lyssna på Ulf Lundells "Öppna Landskap" men fann att jag föredrar fjället framför havet. Förutom det skrivfelet är Lundell härlig att höra. 

Men mesta tiden lät jag pianisten och sångaren Terry Dollman underhålla med sin cd "What´s life without music". Hans framförande av "Streets of London" är bland de bästa som gjorts då hans genuina engelska uttal är genomhärligt att lyssna på. Han känns som en bit av  London. CD:n jag spelade, har jag köpt direkt av honom då han för något år sedan spelade på Pernilla Wiberg Hotel på Idre Fjäll.

Så kan London och Idrefjällen ha en gemensam nämnare. 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.