v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2007 Maj arrow Angående bildgåtan: Fel, Fel, Fel!
Angående bildgåtan: Fel, Fel, Fel! Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-05-26

När jag ställde frågan i morse om vad fotot föreställer, hörde jag direkt hur pratet surrade i luften:

"... nu har den där knasige Kart-Bosse skaffat sig en Lennart Nilsson-kamera och fotat sin egen virriga hjärna ..."

Eftersom "Kart-Bosses hjärna" är fel svar på frågan så tyckte jag att jag borde lägga ut ett foto på hur min hjärna verkligen ser ut. Men hur skulle jag kunna ta en bild av den? En Lennart Nilsson-kamera kostar ju en massa miljoner och min hjärna var inte tillräckligt intressant för att han skulle vilja ta en bild av den. Inte ens när jag lovade honom fria starter i Idreveckan.

Jag var tvungen att lösa det hela helt själv och så här gick jag tillväga:

Jag fann direkt att människokroppen är en gammal, omodern uppfinning från långt före datorernas tidevarv. När jag försökte ta loss hjärnan - som vilken annan hårddisk som helst - så fann jag att det inte fanns någon knapp att trycka på så att den lossnade. Alla mina försök resulterade i att jag fann att jag inte drabbats av hjärnsläpp utan den satt kvar där under hårfästet.

Vi kanske har moderniserats av idag så att det fungerar på unga människor men vi som var med på dinosaurernas tid, fann jag vara av en gammaldags konstruktion.

Då kom jag på en lösning hur jag skulle kunna fotografera min hjärna!

Knutte Nord sålde ju till mig en sådan där modern, hemskt ljusstark pannlampa. Om jag förstått pannlampssnacket rätt från diverse forum så lyser de senaste lamporna rakt igenom de tävlanden som springer framför en i skogen, varför man ser alla snubbelhinder i god tid. Ungefär så tolkar jag i alla fall snacket.

Då jag nu - av någon outgrundlig anledning - har en sådan lampa, så fann jag för första gången en anledning att använda den! Jag satte mig framför en vit pappskiva, slog på den uppmonterade pannlampan så den belyste mitt huvud och så upp med kameran. Klick! Så här blev bilden:

Att min hjärna är full av bruna nervtrådar är väl helt i sin ordning. Jag lokaliserade också den stora hjärnhalvan i nordöst, liksom den lilla hjärnan i sydväst. Så långt var allt som det skulle.

Men vad är det violetta virrvarret för något? Och alla dessa siffror kors och tvärs? Ettor och nollor är väl okey - men alla andra kortslutningar?

Här skulle jag ta en bild av min hjärna, en bild som en gång för alla skulle visa att den är helt normal - och så blir resultatet så här.

Jag lägger i alla fall ut hjärnfotot här för analys. Det finns säkert i läsekretsen någon som är läkarkunnig och som kan förklara hur det kunde bli så här ... 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.