v0122.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2010 Juli arrow Olika förutsättningar
Olika förutsättningar Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2010-07-05

 

Har ni kört bil i 17 mil med en fyradörrars bajamaja på släp? Nähej, jag anade det. Det har i alla fall jag gjort. När jag efter Idreveckan åkte hemåt med fullastad bil, tog jag också med mig den bajamaja som var hyrd i Mora. Vägarbeten söder om Särna gjorde att jag sluggade mig fram på dåliga vägar förbi Sörsjön, innan jag letade mig upp mot riksväg 70 igen. Behöver jag skriva att det kändes skönt att haka av bajamajaklumpen hos Cramo i Mora?

Med mig i bilen hade jag sprint-VM-fyran från 2008, Lukas Bartak, som till VM i Trondheim i augusti är uttagen att springa för Slovakien. Det var intressant att prata med honom och det är bara att konstatera att de ekonomiska förutsättningarna för världens olika orienteringslandslag är synnerligen skiftande när det gäller att kunna åka på läger och träna i terrängtyper som liknar de som mästerskapen avgörs i.

Jag körde i alla fall ned Lukas Bartak till Borlänge så att han skulle få träna i tävlingslik terräng inför student-VM (World University Orienteering Championship) som börjar den 18 juli.

Innan vi åkte från Idre hann Lukas på morgonen också besegra fyra fjälltoppar: Himmeråsen, Städjan, Gränjesåsen och Gränjesvålen.
Det är ett tufft liv att ta sig upp till toppen – men därifrån är utsikten en helt annan.
 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.