v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2010 Juli arrow Svenska vuvuzelor
Svenska vuvuzelor Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2010-07-08


Nu vet jag hur de omtalade vuvuzelorna låter. Nej, jag har inte sett någon VM-fotbollsmatch på tv.

Däremot har jag förvånats över att detta pågående fotbollsvärldsmästerskap kan hålla på i så många veckor. Gång på gång har jag trott att det tagit slut – men nej då. Dock har det sagts mig att till helgen spelas finalen. Och Spanien skall visst vara finalklart. Bra! Jag skall om en vecka åka till södra Spanien och i början av oktober blir det ännu en resa till Sangrialandet. Vinner Spanien VM blir det säkert extra angenämt att vistas i detta fotbollstokiga land.

Jag läste på webben att "Allsång på Skansen" här i Sverige hade fler tv-tittare än vad någon match i årets fotbolls-VM haft. Jag är inte riktigt på det klara med hur jag skall tolka de siffrorna. Vad skall jag tycka mest synd om? Fotbollen eller Skansenspektaklet? Eller kanske det svenska tv-folket? Hm.

Nu var det detta med vuvuzelorna jag tänkte skriva om. Jag har kommit på att jag behöver inte åka till Sydafrika för att uppleva dem och deras oljud. Jag satt här i kvällningen ute på gräsmattan och pysslade med banläggningen till Idreveckan 2011 då plötsligt massor av vuvuzelor kom inande i luften från den numera täta björkskogen vid min tomtgräns och de gick till anfall mot mig. Deras oljud har jag hört berättas om av tv-folket men inte visste jag att vuvuzelor dessutom bits och suger blod som den värsta Dracula.

Jag var tvungen att vissla på blåsten så den kom farandes och schasade iväg dessa odjur.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.