v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2011 Mars arrow De nya idéerna
De nya idéerna Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-03-02


De senaste dagarna har jag haft många besökare till bloggen från Attackpoint.org där det diskuterats de nya distanserna som det Internationella förbundet (IOF) vill utöka VM-programmet med. Så här skrev jag när jag fick ta del av de nya distanserna och här är diskussionerna på Attackpoint .

Det verkar som om förbunden för längdskidåkning och orientering tänker på samma sätt och hela tiden jagar nya eller förändrar gamla grenar i sina världsmästerskap.

Att utöka antalet discipliner är ju ett enkelt sätt att devalvera värdet på de guldmedaljer som delas ut. De flesta av dessa nya påfund har inte större värde än att vinna spurtpriset i Evertsberg under Vasaloppet.

Någon skrev någonstans att det var konstigt att det inte införts masstart också i backhoppningen nu under VM. Jag tycker det vore en lysande idé – allra helst om man också hade skidbyte under luftfärden. Från glidskidor till landningsskidor. Vilken succé! Det borde vara så TV-mässigt att det kunde misstänkas att några inom orienteringssporten hjälpt dem att komma på idén.

 

 
< Föregående



© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.