v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Olika dimmor Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-03-02


När jag vistas ute på kalfjället bland mina kontroller och dimman lägger sig tät, är det en speciell känsla att ändå fortsätta och göra det jag föresatt mig att hinna just den dagen. Det är så mäktigt att vistas i fjällets dimma och det kräver en stor skärpning.

När dimmor väller in över idrottsarenor, händer andra saker. I skid-VM i Holmenkollen idag var visst biljettpriset 750 norska kronor för att sitta på läktaren och i bästa fall se några dimfigurer åka runt på skidor. Inte heller speciellt stor nytta med storbildsskärmen.

Och så utomhusmatchen i ishockey i Leksand häromdagen. Före första nedsläpp körde krigiska Sabaton med lite eld och rök till sin musik och sedan lades en blåvit dimma över arenan.

Tyvärr var den blåvita dimman lika lättflyktig som Leksands spel, så Mora såg att sätta dit några puckar. Det var den enda missen i ett fantastiskt idrottsarrangemang. Sabaton skulle förstås ha framfört något om slaget vid Lützen i stället och sedan lagt en Lützendimma över Villa Långbers arena. Den dimman är så tät så då hade Leksand "spelat" 0-0 och det hade blivit en spännande straffläggning. Svårare att hitta till målburen än till en kontroll på nattorientering.

Mera dimma. Jag såg att det var en del i hockeypubliken på läktarna som var på väg in i en egen dimma. Förfesten på Tegera arena och andra ställen gav sådana vingligt suddiga utslag.

Nu får vi hoppas att dimman tätnar allt mera till söndagen i Holmenkollen så de andra tävlande inte ser att ta rygg på slitvargen Anders Södergren i masstarten på 5-milen, utan Anders kan åka ifrån utan att som vanligt bli nedspurtad på loppets sista 500 meter.

 

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.