v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Sportsöndag Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-03-05


Vilken sportsöndag det blir i morgon! Först kommer jag att tillbringa 5 timmar i TV-soffan för att följa skidåkarna i Vasaloppet när de gör upp om vem som är världens bästa på rejäl långdistans. Sveriges Television satsar som vanligt stora resurser på att göra Vasaloppet till en fest med deltagande av såväl elit som en stor bredd. Kameramän på snöskotrar och i helikoptrar hänger med hela vägen. Som vanligt blir det spännande och ovisst in i det sista hur det skall gå. Att vinna Vasaloppet är naturligtvis mycket större och svårare än att vinna ett femmils-VM.

För att jag skall orka med de 90 kilometrarna från Berga by till Mora, kommer jag att ladda upp rejält med tillgång till energi. Blåbärssoppan kan de hälla i sig där i moraskogarna – jag föredrar en rejäl semletårta. Energiåtgången under loppet kräver en bit varje 5:e kilometer. Jag tillhör ju eliten – på semlor.

Alldeles efter att de bästa åkt i mål i Mora, fortsätter Sveriges Television med att sända B-finalen i långdistansskidåkning. Då avgörs 50 kilometer i Holmenkollen. Som i alla B-klasser är distansen kortare.

Jag skall inte följa tävlingarna i Holmenkollen. Semletårtan är slut då. Resultaten kan jag läsa senare på text-TV. Antar att dessa som vanligt visar vem som är snabbast på de sista 500 metrarna.

I stället skall jag gå och se Leksand spela ännu en ishockeymatch i förkvalet till Kvalserien. Ja, även om jag så blir den ende på läktaren. Mitt blå-vita blod drar mig dit.  Något blodbyte är inte aktuellt. Det använder sig bara medgångssupportrarna och dopade idrottsmän av.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.