v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2011 Mars arrow Långtur till fots
Långtur till fots Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-03-17


Idag på morgonen träffade jag tillsyningsmannen för Städjan-Nipfjällets naturreservat och vi pratade orientering och Idreveckan. Vi hade ett givande och trevligt samtal om en fantastisk natur här i norra Dalarna.

Jag visade hur jag lagt upp min banläggning för både 2011 och 2012. Det är nyttigt att visa upp dessa tankar och diskutera särskild hänsyn i naturen. Som jag skrivit tidigare här på bloggen, finns det små områden som jag aldrig har styrt någon orienteringsbana igenom, då jag av olika anledningar inte vill att orienteringsfötter skall trampa där.


På eftermiddagen hann jag med en långtur på kalfjället under brännande sol. Men jag åkte inte skidor. (Jag är ju ingen Petter Northug direkt). I stället gick jag gick till fots (jag är ju en Kart-Bosse) och jag sökte mig fram på de ytor där snön blåst undan så jag inte sjönk så djupt. Det gick att snabbt vandra hur långt som helst på fjället med dessa vägval.

När jag gått en runda, korsade jag mina utspår och jag tog denna bild.

Tittar ni på bilden, ser ni att det vid en tredjedel in från höger sticker upp en sten mot himlen. Det är ingen liten sten för dess högsta punkt finns 1131 meter över havet och denna "sten"  är 200 meter hög.

Det är Städjan.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.