v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2011 Mars arrow Sittplatspriser på sprint och sprint
Sittplatspriser på sprint och sprint Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-03-18

 

Under de Olympiska Spelen i London 2012, kostar en bra sittplats med bästa utsikt över herrarnas 100-metersfinal hela 7514 svenska kronor. 7514 kronor! Vilket pris för att se mindre än 10 sekunders löpning.

De tävlande har ju inte ens en intressant mördarbacke att forcera. Inte ens en liten, liten kulle. Bara platt intet.

När jag hörde att dessa bästa sittplatser visst redan är slutsålda till OS, kom jag att tänka på min Fjällsprint under Idreveckan. Sprint som sprint. De som inte hann med att få en sådan där förstklassisk biljett till friidrottsarenan, kan väl komma till Idre i stället och köpa en superb åskådarplats på fjället. Fjällsprinten räcker dessutom betydligt längre i tävlingstid, då de tävlande springer i mer än tolv minuter. Jag har också för eliten byggt in några sköna mördarbackar uppför Lill-Nipens sluttning.

Trots den mycket längre tävlingstiden, tar jag ändå bara 7514 kronor för en sådan här förnämlig åskådarplats där man kan se de tävlande under större delen av banan. Jag vill ju inte verka ogin på något sätt så publiken känner sig uppskjörtade ...

Jag ska be arenachefen Göran A att snitsla av en VIP-yta närmast målet. Där kan dessa dyrt betalande sitta direkt på naturens sköna sittdyna – och det går även att mot extra tillägg få en mjuk ruggningsfjäder från en fjällripa under rumpan.

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.