v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2011 Mars arrow Mörklagd nattorientering
Mörklagd nattorientering Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-03-26

 

Vilken tur att SM i nattorientering inte arrangeras i kväll, för klockan 20.30 inträffar Earth Hour.  Då skall helst alla i hela världen släcka sina lampor för att manifestera att vi skall spara på energi.

Ett natt-SM som arrangeras som masstart är förstås inte speciellt intressant i sig men hade det gått under Earth Hour-timmen, skulle till och med jag  kunna tycka att det kunde bli en spännande tävling.

Det är ju ett lysande förslag. Starten borde vara klockan 20 och den första halvtimmen fick löparna springa med pannlamporna påslagna. Från klockan 20.30 och en timme framåt var det släckta lampor som gällde. Löparna hade alltså att under den första halvtimmen orientera till en del kontroller och samtidigt läsa in tänkta sträckor för timmen i mörkret.

Den inlagda mörkertimmen borde vara en utmärkt spridningsmetod om banläggaren ser till att löparna har kontrollerna ute i skogen. Om de tävlande var gps-försedda, skulle det bli en helkväll framför datorn.

..... javisst ja, datorn får vi heller inte ha igång den timme som tävlingen kunde vara intressant .....

Dessutom bör vi inte tända några stearinljus under Earth Hour i kväll, för tillverkningen av ljusen kräver mer energi än den vi sparar på att ha några lampor släckta.

Vi får göra som natt-SM-orienterarna och läsa in de vägval vi tänker göra under kvällens mörka timme.

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.