v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2011 Oktober arrow Om kartjusteringar
Om kartjusteringar Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-10-03Till denna vinter händer det mycket bland Idre Fjälls skidbackar. Det betyder också att det händer mycket på min orienteringskarta. På bilden kan ni se en topprestaurang för 240 sittande gäster växa fram. En topprestaurang med vidunderlig utsikt över närliggande fjäll liksom över Grövelsjöfjällen, Fulufjället och långt in i den norska fjällvärlden.

Kanske denna topprestaurang kan vara en naturlig "läktare" vid någon kommande Fjällsprint under Idreveckan? Publiken sitter i restaurangen och äter mat eller tar sig några öl medan de ser orienterarna rusa runt bland kontrollerna på kalfjället. Extra sevärt för publiken blir det nog om orienterarna genar spektakulärt genom att klättra över de 2,5 meter höga snöstaket som finns inom synhåll lite överallt just där på kalfjället.

Med det konceptet går det kanske att få publik som tycker att det är intressant att se på orientering.

Risken är bara att publiken efter några öl tycker att orientering verkar så trevligt att de vill vara med.  

Den metoden att rekrytera nya utövare till vår sport, har jag inte hört att Svenska Orienteringsförbundet prövat ännu.

En annan nyhet till vintern är att största delen av Ostbackarna byggs om. Liftar har tagits bort, backarna har förlängts och gjorts om. En ny 6-stolslift går upp till topprestaurangen. Det var fortfarande rörigt värre där på toppen och i ostsluttningen när jag åkte hem. Jag måste upp igen och revidera mer innan snön faller på riktigt.

Vid foten av Ostbackarna finns Ostcafét, denna byggnad som vissa år varit sekretariat vid någon etapp under Idreveckan. När jag en störtregnig dag för någon vecka sedan gick förbi denna sommarstängda servering, såg jag att dörren inte var låst. Jag gick in undan regnet. Därinne var det mesta urplockat och jag hörde senare att detta café skall brännas ned nu när topprestaurangen blir klar.

Men jag tog en bild på menyn som fortfarande hängde på väggen. I det ruskiga vädret hade det suttit fint med ett glas glühwein – men hur jag än knackade, kom det inte någon servitris. Det var bara för mig att huttra ut i regnblåsten igen.

"Ha sedan en fortsatt trevlig dag i backen!", sa skylten som avskedsord till mig. Visst. Den har aldrig varit ute i busväder på fjället, så den kan ju inte veta.

Fast å andra sidan går jag hellre ute i regnet än jag sitter fastspikad på väggen när brandkåren kommer och har brandövning. 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.