v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2011 Oktober arrow En sten som kontroll
En sten som kontroll Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-10-05Den här stenen var den näst sista kontrollen för några av tävlingsklasserna på 3-dagars första etapp under Idreveckan i år. Den hade 88 som kodsiffra. Ett visst slitage på marken säger att det var ganska många som stämplade här.

Det var tre månader efter tävlingen som gick jag till denna kontrollpunkt igen. Jag stod där och tittade uppåt den bauerska granskogssluttningen ovanför stenen och såg att terrängen hade spridit ut de tävlande bra. Löparna kom till stenen från flera olika kontroller och det fanns inga inspår på marken. Stenen var inte helt lätt att urskilja i ett tidigt skede för de tävlande, då sidan den vände mot dem var mossbeväxt och flöt ihop med omgivande terräng.

Från denna sten var det bara 80 meter till den sista kontrollen och ändå syntes utspåren i endast några meter. Sedan verkar orienterarna ha trampat lite olika när de rusat mot den sista skärmen.

På något sätt känns det lite vemodigt att besöka en sådan här punkt i naturen. En detalj som varit en tävlingskontroll och som bär lätta spår efter orienterare som dragit vidare. Kontrollställningen är inplockad och det är bara i fantasin som jag ser hur de tävlande närmat sig kontrollen från alla möjliga och omöjliga håll.

Därför kändes det bra att vid hemkomsten öppna datorn och plocka fram bilden på hur det såg ut i lummig midsommartid vid just denna kontrollsten, kvällen före tävlingsmorgonen. Riktigt inbjudande i grönskan.

Här ligger fortfarande spänningen och mystiken i luften. Det som är orientering.


 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.