v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2011 Oktober arrow En fartfylld krogshow
En fartfylld krogshow Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-10-09

 

Idre Fjäll ligger ju i Älvdalens kommun och under fredagen hade jag en för mig annorlunda kontakt med Älvdalen. Det proffsiga dansbandet Larz Kristerz kommer ju därifrån och de firar sitt 10-årsjubileum med att ge en krogshow under några veckor på Klockargården i Tällberg, denna lilla by utanför Leksand. (Byn som har 230 invånare men håller sig med åtta hotell.)
 
"Dansen inställd pga krogshow" är det passande namnet på Larz Kristerz show. Alla föreställningar är redan utsålda.

Denna premiärkväll hade jag nöjet att vara bjuden av Lars Höglund på Sony Music att bevista showen. Lars kreativa tankar ligger bakom den framgångsrika lanseringen av detta numera berömda dansband.

Det var också trevligt att vid bordet få träffa Christian Antblad, virtuosen på att skriva text och musik. Han har ju skrivit många hits till olika artister och band och många av Larz Kristerz pärlor har han skapat.

Showen på scenen med Larz Kristerz dåtid, nutid och framtid i humoristiska ord och fartfyllda toner blev en fantastisk resa denna kväll. Jag har sett recensioner på nätet och de består bara av glada utropstecken. Detta är dansbandet som har fart i spelningen och är fyllda av humor. Helt passande en krogpublik.

Den 8 november släpper de ett nytt album på hemmaplan i deras egen huvudstad Älvdalen. Övriga Sverige får vänta till dagen efter. Förstås. Sådana är älvdalingarna.

"Från Älvdalen till Nashville" är skivans namn. Som namnet antyder, har de varit i Nashville och spelat in och de har fått med de kända countrymusikerna Larry Franklin och Mike Johnson vid inspelningarna där borta.

Naturligtvis fick vi några smakprov på vad den nya skivan innehåller. Mest gläder jag mig åt "You Raise Me Up" .............. på älvdalska! Då heter den "Du Raiter Up Mig".

"You Raise Me Up" med skönsjungande Sissel Kyrkjebø ligger alltid lätt tillgänglig i min dator och jag spelar den ofta.

Något säger mig att jag kommer att lägga "Du Raiter Up Mig" lätt tillgänglig bredvid den.
På något sätt blev låten märkligt speciell, framförd på nästan obegripligt älvdalsmål.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.