v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Älgjakt Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-10-12
Sedan den första september har älgjakten pågått i Idreskogarna – men det är inte förrän nu, då kylan har kommit, som jakten har tagit fart. Visst var det några uppställningar av jägare på kartområdet när jag var däruppe – men de undvek jag lätt.

Nu är älgjakten igång för fullt också här i leksandsskogarna. Då jag har många vänner som under denna vecka sitter ute på något jaktpass i våra vargbesudlade skogar, lägger jag ut den här bilden åt dem – och er andra – på denna helvåta hängmyr i natursköna älgmarker öster om Burusjön i Idrefjällen. Det är bara att njuta och känna spänningen. Kanske en älg kommer genom landskapet på min bild.

Jag ritade två specialkartor till årets älgjakt. En av kartorna tog jag också fram i storformat, då de jägarna ville ha den som tavla att sätta upp inne på deras jaktstugas vägg. När jag ringde beställaren för att meddela att den storformatiga kartan var klar, svarade han viskande i mobilen. Han satt alltså just då på sitt jaktpass i skogen.

Med ens kände jag den spänning som låg i luften och av en outgrundlig anledning började också jag att viska till honom, trots att jag satt framför min dator i min ateljé. Den spänning som vibrerade i hans röst, förflyttade också mig i min sinnevärld ut i hans tysta älgjaktsskog.

Hans ord kändes som en viskande rapport från någon orienteringskontroll i den svarta Tiomilanatten, i väntan på de första löparna. Spänning och ovisshet.

Må nu alla älgjägare få en vecka full av sällsamma naturupplevelser. Och spill inte ut den värmande kaffemuggen om någon gren brister i er närhet ....

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.