v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Vilken dag! Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-10-15


Idag hade jag det fulltecknat. Det var bara att kasta sig mellan aktiviteterna.

Det började med att jag var på invigningen av konstutställningen Vägskäl 2011 i Kulturhuset här i Leksand. Vägskäl är ett vackert och innehållsrikt namn. Det är 14:e året i rad som Vägskäl genomförs och utställningsledaren Jovica Marceta förklarar namnet med att ett vägskäl är en plats där människor möts men också en plats som ger möjlighet till vägval. Namnet ger ett extra djup åt utställningen.

Precis så är Vägskäl också för orienterarna. Det gäller att välja rätt väg från vägskälet.

Efter Vägskäl 2011 åkte jag vidare till Gagnef för att gratulera en nybliven 80-åring, John Mattsson, som jag har haft mycket att göra med under åren. Han har varit orienterare men framför allt har han med sin organisatoriska förmåga varit en duktig tävlingsledare inom orienteringen.

Det han är mest känd för i Gagnef, är att han släppte orienteringen och satsade all sin kraft på Friluftsfrämjandet. Han jobbade upp Friluftsfrämjandet i Gagnef till att bli en av Sveriges riktigt stora lokalföreningar med tusentalet medlemmar i denna pyttelilla kommun som inte har så många fler invånare och han skapade en mängd av aktiviteter som gjorde denna lokalförening till en av de mest aktiva i Sverige. En av Johns viktigaste byggstenar i föreningen var att utbilda ledare bland alla dessa medlemmar och idag har Friluftsfrämjandet i Gagnef mer än 200 ledare.

John Mattsson och jag har i många år suttit i denna förenings kommitté för kommunikation och marknadsföring och det kändes fint att få uppvakta denna framgångsrika vän på hans bemärkelsedag.

Efter 80-årskalaset i Gagnef hastade jag till Insjön för att spela min obligatoriska lördagsbadminton. Det kändes bra att få sprinta loss riktigt fartfyllt med min badmintonracket i hand. Badminton ger mycket spring i benen.

Efter badmintonspelet var det skönt att återvända till Leksand och få koppla av med att följa Leksands hockeykrigare, som övertygande vann med 6-0 borta i Almtuna.

En bra dag med andra ord.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.