v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2011 Oktober arrow Småfolkets SkogsMästerskap i sprintorientering
Småfolkets SkogsMästerskap i sprintorientering Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2011-10-23
Småfolket – de som mest bor i stubbar och torrakar  i någon orörd skog – hade hört att jag lagt en orienteringsbana på en svamp. När de nu ville vara moderna och springa ett SkogsMästerskap i deras nyinförda gren sprintorientering, blev jag tillfrågad om jag ville lägga banan.

Naturligtvis tycker Småfolket att all orientering skall springas i vildmark. Därför ville de ha sprintbanan på en av de detaljrika svampar som växer i deras skog.

Som ni kan se på bilden/kartan/svampen (klicka på den för förstoring), är det tufft kuperad terräng på dessa svampar. Så det blev mycket av labyrintorientering för att de tävlande inte skulle behöva ta in för mycket tidskrävande klätterhöjd under loppet.

Tävlingen hölls igår i det vackra höstvädret och segraren har, som ni kan se, ritat in sitt vägval.

Resultatlistan är hemlig och TV var bannlyst från detta mästerskap. Lika bra det, för Småfolket fastnar ändå inte på bild.

Om ni ger er ut i skogen och plockar svamp, var då uppmärksamma och låt denna svamp sitta kvar där i terrängen, för dessa kontroller plockas inte in förrän snön faller. 

Skulle någon plocka och äta svampen på bilden, sker inget värre än att personen fortsättningsvis kommer att bomma varje orienteringskontroll i fortsättningen av sitt liv.

(En del kan förstås äta svampen utan att märka någon skillnad mot nu .....)

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.