v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Hem
Från vintrig World Cup till somrig medeldistans Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-03-25


Idre Fjäll har fortfarande full fart på sin vinterverksamhet i både skidbackar och längdspår och full fart kommer det att vara även över påsken.

Idag är dessutom de fartfyllda speedskiåkarna, med världscupledande Sanna Tidstrand i spetsen, i Idre för att kasta sig utför tvärbacken Chocken, den brantaste skidbacken i Norden. Det är World Cup som gäller för dem. Fortare än 170 kilometer i timmen brukar det gå i denna brant - men den nuvarande värmen i luften gör snön mjuk och det kommer att bromsa dessa orädda speedkanoner.

På den övre delen av Chockens 400 meter långa uppbromsningsplan, kommer förresten målet på medeldistansen i sommarens Idre 3-dagars att vara beläget. Det blir en pampig bakgrundsbild för de tävlande. De kommer dessutom att vara glada för att jag inte har målet beläget högst däruppe vid speedskiåkarnas startramp. Vem minns inte när Gunilla Svärd under ett träningspass "fastnade" i Chockens övre lodräta del, så en vaktmästare måste spela in henne i säkerhet med hjälp av linor ...

Det får bli en sommarbild på Chocken. Grusiga speedskipister passar mig bättre att åka. Då går det tur nog inte så hisnande fort.

... men det är fritt fall de första 60 höjdmetrarna ............... 

 
< Föregående   Nästa >

Rösta

Kända ordspråk, som orienterarna tolkar dem. Vilket är bäst?
 

Partners

Idre Fjäll

OPN

© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.