v0122.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Hem
En omväxlande medeldistans Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-04-10

Medeldistansen dag 2 på Idre 3-dagars till sommaren, bjuder på varierande terräng med olika skogstyper. Största delen av tävlingsområdet är skyddat som naturreservat. Detaljrikedomen är stor, så området är passande för medeldistansorientering.

Jag har valt ut några bilder för att visa området.


Då naturen - när det gäller växtligheten - får sköta sig själv i detta naturreservat, blir det mycket vildmarkslikt att springa fram här i skogen. Det ligger multnande träd här och där och gammelgranarna är yvigt risiga och torrkvistiga ända ned till marken. Allt detta skymmer sikten och ställer orienteraren inför problem med att hålla riktningen på grund av alla små undangirande vägval i framfarten mot kontrollen. Och just kontrollen ser man inte förrän man är framme vid skärmen. Det är ju så det ska vara.

 

En lättlöpt del av tävlingsområdet har mera mossa på marken och här är det mest framträdande i terrängen de många, många stora som små naturgropar som ligger på alla nivåer i sluttningen.
På bilden Håkan Eriksson, Malung Skogsmårdarna.De tävlande på de längre banorna får också leka med mjölksyra i en lång och mycket tvär sluttning. Löpbar för den som tränat hårt i backe - men också kompasskrypning kan bli nödvändig någon kortare bit.

 

De tävlande kommer också att få smaka på djupblöta sankmarker med tvära åsar. På bilden snällare varianter.

 

När många småmyrar, de flesta 3x3 meter, ligger utslängda lite här och där på egna små hyllor i en sluttning i vildmarken, är det svårt att hitta rätt. På bilden en större variant på 10x10 meter.

 

 

 
< Föregående   Nästa >

Rösta

Kända ordspråk, som orienterarna tolkar dem. Vilket är bäst?
 

Partners

Idre Fjäll

OPN

© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.