v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2012 Maj arrow Jag vet var originalet finns
Jag vet var originalet finns Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-05-03


 

 

 

 

 

 

 

I natt såldes den norske konstnären Edvard Minchs berömda målning "Skriet" för hela 107 miljoner dollar på Sotheby´s i New York. Nytt rekord. Tavlan målades i slutet av 1800-talet och finns i fyra kända exemplar.

Vad få känner till är att det finns ytterligare två exemplar av tavlan.

Jag känner nämligen till ännu ett exemplar i Norge. Läs här under rubriken SKRIK.

Men var det egentliga ursprungsoriginalet är gömt, vet bara jag. Det finns i en sluttning nära kalfjället i Städjan-Nipfjällets naturreservat. Genom att modernt skogsbruk inte fått fara fram i dessa marker, är sådana här gamla konstverk bevarade här och gör nytta i naturen.

 Nu äger förstås inte jag det här dyrbara originalverket, framställt av Naturen själv, utan Länsstyrelsen Dalarna som förvaltar reservatet.

Denna länsstyrelse har fått kraftigt minskade bidrag från staten till att hålla sig med viltspårare som kan hjälpa till när länets invånare blir drabbade av vargar - och det är ofta. Här har vi en chans att sälja detta dyrbara konstverk och anställa lika många viltspårade som vi har vargar i länet. Då kan länet leva upp till lagen som säger att varje hundägare under denna tid av året måste hålla sina hundar kopplade för att naturen skall få vara i fred. Då vargarna är stora hundar, som under dessa föryngringstider ställer till med avsevärt mer skada i naturen än vad hundarna skulle göra, är det perfekt om de kopplas upp och viltspårarna får gå med dem på pink- och bajsturer under kontrollerade förhållanden.

Jag ringer vår landshövding direkt. Utgångsbudet på konstverket blir 150 miljoner dollar. Med det virkespriset kan också skogsbolagen kanske inse att det är värt att spara lite skog här och där.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.