v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Omkastningar Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-05-09Sträcka 3-4.
Efter tre besökta kontroller har Amy Rankka, Linköpings OK, tagit ledningen. Sofia Holmgård, Kils OK - som vi följer - är här på en 5:e plats, 2:41 efter Amy. Det avståndet ökar något till den 4:e kontrollen, då fyra löpare har snabbare sträcktid här än Sofia.

H21 hade samma sträcka och de snabbaste herrarna valde att springa till vänster om de två första höjderna och sedan, precis som Sofia, använda den mindre tredje höjden (den med u-grop) som sista säkra punkt, 150 meter före kontrollen.

Kristina Roberto, OK Linné, springer snabbast i D21 till 4:an med tiden 7:08. Sofia Holmgård använder 8:22. Det blev nog några motlutskurvor för mycket, även om vägvalet är mycket säkert.

Sträcka 4-5.
Vid kontroll 4 leder Amu Rankka och Sofia Holmgård är 3:10 efter - men vad hjälper det då Sofia använder 0:58 till femte skärmen medan Amu behöver 4:27 för att hitta rätt. Verkligen en ödesdiger kortsträcka på 100 meter. Det var flera som lade tid på denna brant i tvärsluttningen.

Sträcka 5-6.
Linn Nilsson, OK Tyr, som inledde med att vinna den första sträckan, tog nu över ledningen när Amy Rankka missade på 5:an. Och Sofia Holmgård var nu 2:a, 2:22 efter, något som hon förbättrade genom att vara snabbast till den 6:e kontrollen. Det är kul att se att Sofia, som hitintills har valt att springa rätt över alla höjder som har funnits i hennes väg på banan, nu har ork att riktigt springa ifrån alla konkurrenter på denna 550 meter långa motlutssträcka.

Sträcka 6-7-8.
Kristina Roberto, OK Linné - som redan vunnit två sträckor - tog hem dessa kortsträckor i detta landskap där det vimlar av små gölar. Än så länge ligger det Kristina i fatet att hon missade 7 minuter på den första kontrollen - men här har hon vunnit hälften av sträckorna, så hon är på väg in i matchen igen.

Sträcka 8-9.
Till kontroll 9 springer Sofia Holmgård snett och det kostar henne över en minut. Här på denna sträcka visar Lilian Forsgren, OK Tisaren, upp sig för första gången i loppet och hon vinner sträckan. Lilian är uttagen i landslaget att springa EM-sprinten i Falun i nästa vecka.
Hon tillhör också det gäng som hjälper till på Idreveckan genom att först springa tävlingen på förmiddagen och sedan efter dagsetappen hänga på sig en ryggsäck och ge sig ut i terrängen och plocka in kontrollerna. Kartläsning i olika tempon. Ett nyttigt sätt att träna på.

Sträcka 9-10.
Vid den tionde kontrollen leder Linn Nilsson fortfarande och hon effektuerar detta genom att också vara snabbast på denna sträcka. Hon är nu 3:11 före Amy Rankka och 3:30 före Sofia Holmgård.

Nu väntar en två kilometer lång sträcka för D21.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.