v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2012 Maj arrow D21 - långsträcka
D21 - långsträcka Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-05-10


Naturligtvis hade det varit intressant att se hur alla i D21-klassen sprang denna långsträcka och inte bara ha sträcktiderna att gå på. Extra intressant för att det är märkligt med jämnheten i några löptider.

Från andra klasser som hade en liknande sträcka, har jag sett att det är två-tre minuter snabbare att direkt springa upp någon höjdkurva ytterligare än vad Sofia Holmgård gör och sedan ligga i strecket mot kontrollen. Men det gäller förstås att veta exakt var man är när det detaljrika partiet börjar 400 meter från kontrollen.

Sträckorna till första och andra kontrollen visade också upp skillnaden som är i terrängen; ovanför branterna öppet och lättlöpt medan terrängen nedanför branterna har tätare med skog och är sumpigare.

När jag ser tiderna på sträckan, så är Kristina Roberto, OK Linné överlägset snabbast med tiden 17:49 på de två kilometrarna. Näst snabbaste tiden har Sofia Holmgård och Ida Lindkvist, Leksands OK med 19:59. Men inom 27 sekunder kommer ytterligare fyra damer. Mycket märkligt på en så lång sträcka. Antingen är långsträckan för lätt eller också har de alla sprungit ungefär som Sofia. Eller har någon av dem gått rakt på och missat två minuter? Läser någon av dessa damer här, får de gärna kommentera.

Vid den 10:e kontrollen ledde Linn Nilsson, OK Tyr, med över tre minuter men här på långsträckan gör hon en 9-minutersmiss och får tiden 27:04. I stället går Kristina Roberto, med sin snabba sträcktid, upp i ledningen, 13 sekunder före Sofia Holmgård. Det blir en oviss avslutning.

Det är inte bara den osnabbare terrängen som sinkar i högervägvalet, utan också att det är 300 meter längre att löpa.
Se också här hur H21 hade det på sträckan.

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.