v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2012 Maj arrow En bildberättelse - eller hur grönt kan det bli?
En bildberättelse - eller hur grönt kan det bli? Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-05-12

Ibland hamnar jag inte där jag från början har tänkt mig - som det till exempel skedde i denna bildberättelse. Det var precis som det är för orienterarna. De brukar också ganska ofta hamna där de inte tänkt sig.

Nu hade jag ingen GPS som avslöjade mig men en envis paparazzifotograf förföljde mig i detta djungellandskap.

Egentligen rekognoserade jag en mountainbikeled som jag skulle lägga in på en karta. Mitt i det uppdraget blev jag intresserad av något annat, något som jag anade fanns lite vid sidan om den leden. Egentligen är detta en varningssignal för det kan vara skogsrået Ronda som är i farten. Hon älskar att locka ut manfolk på villovägar. Men nu är jag inte så rädd för Ronda. Därför klev jag iväg rätt ut i buschen.

Redan från början var det trasslig terräng och värre blev det snabbt. Så här såg det ut framför mig.Tätt med lövträdsstammar och sly, sly, sly, nästan ogenomtränglig sly på dyigt mark - och längre in skymtade jag ett granbestånd så tätt som om jag befunnit mig i Skåne. Ändå kämpade jag på i eländet, medan jag tänkte att så här mörkgrön färg finns det inte på paletten för att rättvist markera detta område på en orienteringskarta.

 Det är inte alltid så lätt här i livet - men vem har påstått att det skall vara lätt, allra helst som .....

 

 

..... jag som vanligt betvingar djungeln med träskor på fötterna ..... Det var precis så träskorna höll sig flytande i geggan.
Fördelen med träskor är att det som flyter in i dem också har lätt för att ta sig ur. Till skillnad från stövlar.

 

 

Här ålar jag mig fram i mitt vägval i träskor. Det var lite slalomkänsla när jag attackerade trädpinnarna. Jag ser ut att ha bra tryck på dalbenet samtidigt som jag gör en effektiv och rytmisk riktningsförändring med vänster träsko. Ingemar Stenmark hade inte hängt med här ...

 


Även om man gör ett dåligt vägval, skall man vara glad. Som jag.
Och mountainbikecyklisterna skall vara glada att de inte behöver följa i mina spår.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.