v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2012 Maj arrow Indoktrinering
Indoktrinering Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-05-22


Igår provsprang jag DH10-banan på den kommande andra etappen av Idre 3-dagars. Medan övriga banor till största delen håller till i skyddad vildmark, drabbas DH10 i stället ofta av Idre Fjälls ständiga, positiva utveckling - för dessa ungdomars banor kräver stigar/vägar och andra ledstänger mellan kontrollerna. Nu hade Idre Fjäll satt upp ännu en sexstolslift till den vinter som var och samtidigt hade de plockat bort några andra liftar. Stora saker som ger spår i en DH10-bana.

Därför sprang jag DH10-banan i går kväll - i träskor, för det ger starka vrister - så nu vet jag att allt som hänt i småttingarnas tävlingsområde har jag ritat in på tävlingskartan.

När jag - utan att bomma - sprang i mål vid foten av Chocken, tänkte jag att när jag blir stor skall jag bli sprintorienterare. För dels är jag svensk (de är ju så bra på sprint) och dels är banorna i DH10 inget annat än ren sprintträning.
Tidig indoktrinering.
..... men när jag stod där vid målet och tittade upp mot den vilda Gränjesåsen, kände jag en längtan ut i den tuffa Skogen. Springa i terrängen som de vuxna får göra på sina banor .....

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.