v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2012 Maj arrow Bridge over troubled water ...
Bridge over troubled water ... Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-05-23


Till Idreveckan behöver jag fyra spångbroar för att löparna skall ta sig över den å som syns på bilden. I höstas fanns tre av de fyra broarna.  De behövde bara fräschas till lite och få nya räcken.
Men det visade sig nu att vårfloden i år helt hade spolat bort två av dem.

Då är det skönt att få inkallad, proffsig hjälp. På bilden står Lars-Olof, orienterare och skidåkare och Bo, orienterare och f.d. elithandbollsspelare och funderar var kartans bro har tagit vägen.

Om någon dag har de säkert fixat tre nya övergångar över ån och dessutom restaurerat den urgamla bron som byggdes av BiPiB för jättemånga år sedan. Nu tänker ni säkert att det är någon underavdelning till det kända storbolaget BPA som genomförde uppdraget, men så är det inte, utan här i vildmarken var BiPiB en förkortning av Birger-Pigge-Back. En för detta byggprojekt bildad konstellation inom Klantklubben. De byggde denna, genom åren, så hållfasta bro.

På bilden nedan ser ni det som efter vårflodens tuffa framfart är kvar av BiPiB:s mästerverk.  Ja, som bron såg ut i går - innan restaurering och nytt räcke.

Denna bild lägger jag i kulturarkivet. Titta på bilden och hör i andanom de tusentals orienterarfötter som trampat dessa plankor.

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.