v0122.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2012 Juli arrow En morgonglimt från Idre Fjäll-OL
En morgonglimt från Idre Fjäll-OL Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-07-06
I den tidiga sommarmorgonen studsar nattens dimmoln fram över kalfjället. Om några timmar skall orienterarna starta i  den första tävlingsdagens fjälletapp och några orienteringsskärmar lyser redan förväntansfulla när de inte göms i molnen.

De svåra kontrollerna trycker däremot i sluttningarnas sänkor och visar sig inte frivilligt. Som ruvande fjällpipehanar (jodå, det är den blivande fjällpipepappan som sköter ruvningen) gömmer sig dessa kontrollskärmar i fjälljungen och likt fjällpipehanen är de ljudlösa för att inte förråda sin existens.

Fjällpipehonan däremot bevakar reviret och flyger högljutt pipande omkring som den värsta sportidentkontroll. Under Idreveckan sympatiserar vi arrangörer därför med fjällpipehanen och stänger av våra kontrollenheters ljud. Det räcker mycket väl att fjällpipehanen hela dagarna skall behöva lyssna på sin fjällpipefru ...

I förra årets fjälletapp hade en deltagare missat att läsa i PM och lyssna på speakerns information om att vi inte har pipljud på våra kontroller. Han kom därför i mål och sade att ingen kontrollenhet fungerade och han hade därför stiftklämmestämplat hela sin bana i kartan.

När han upplystes om att det inte skall pipa på våra kontroller, förstod han att han stämplat sina kontroller med både hängslen och livrem.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.