v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Grattis Frida! Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-07-09

 Frida Sandberg valde att springa Idreveckans fem tävlingar i D21-klassen - trots att hon bara är 18 år - och sedan åkte hon hem till Säter och körde några sista löppass inför årets junior-VM.

Det verkar som om det upplägget passade Frida perfekt, för nu på JVM är hon säkerheten själv. En silvermedalj på långdistansen och en bronsmedalj på sprinten talar sitt tydliga språk. Stort grattis, Frida!

I Idre 3-dagars vann hon varje etapp i utklassningsstil, trots att hon tyckte att banorna däruppe var bland de svåraste hon sprungit. Det är Fridas noggrannhet och stora orienteringsförmåga som alltid ger utslag. Hon verkar ständigt ha perfekt kartkontakt. Se sträcktiderna mellan kontrollerna på JVM. Det är sällan som Frida är snabbast på någon delsträcka men hon är alltid bara någon enstaka sekund efter varje sträcksegrare. Sådan orienteringssäkerhet och jämnhet ger en topplacering.

Med Frida Sandberg och Tove Alexandersson i landslaget, kommer svensk damorientering att skörda stora framgångar i många år framöver. Och båda verkar trivas med att med springa orientering i den detaljrika och tuffa Idreterrängen.

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.