v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2012 Juli arrow En pinne i skogen
En pinne i skogen Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-07-13

 

Nu är banläggningen till nästa års Idrevecka i full gång. Därför var jag I onsdags till Idrefjällen över dagen. Jag ville kolla in var jag exakt skall placera målet på två av etapperna och var målspurten skall gå fram. Dessa två målområden har jag inte använt förut.

Men jag ville också försöka finna Jarkko Ryyppö´s sportidentpinne som han tappade på den sista etappen av Idre 3-dagars. Jarkko sprang ju med head cam och filmade sitt lopp. SI-pinnen syns tydligt på bild när Jarkko föser undan en björkkvist strax efter den första kontrollen och alldeles därefter upptäcker han att den är borta.

Det var lätt att se på videon var incidenten inträffade - så jag sprang upp till den lilla björken i det terrängområdet. Titta på videon från den tredje etappen så ser ni själva hur tydligt SI-pinnen syns på bild och hur Jarkko några meter senare upptäckte att den inte fanns kvar på hans finger. Han trodde då att han tappat den vid kontrollen och återvände dit. Först senare - när han granskade videon - såg han var han ungefär tappade pinnen.

Jag fingranskade marken noggrannt runt björken och en bit bortom den - men kunde inte hitta någon sportidentpinne. Jag funderade på om den följde med Jarkko ett stycke innan den föll till marken och därför ville jag granska på videon exakt var Jarkko sprang tills han upptäckte förlusten av pinnen.

Då jag hade videon i min iPhone, behövde jag bara bättre kontakt med internet för att se den. Därför sprang jag upp en bit till i sluttningen och sittande på en torrak memorerade jag videon noga innan jag återvände till björken och sedan tog mig fram exakt där Jarkko hade sprungit.

Men då jag efter mer än en timmes letande inte sett någon sportidentpinne, tvingades jag ge upp sökandet.

Detta var en klart försvårad variant av Geocaching och jag var besviken över att jag inte fick till ett positivt resultat då jag verkligen böjt undan all vitmossa och bläddrat till botten bland fjälljungen på en ganska stor yta.

Efter en stunds letande fortsatte Jarkko Ryyppö loppet och det är en fröjd att följa hans snabba orienterande och hans klipp i steget. Så titta på videon och njut. Och le åt Jarkkos sätt att ta sig fram mellan kontrollerna 12 och 13. På något sätt lyckades han passera K5, vätskekontrollen, två gånger till. Andy på vätskan ser verkligen konfunderad ut ....

Och gillar ni en försvårad variant av Geocaching så finns det en svårfunnen sportidentpinne att hitta i en sluttning ovanför Burusjön i Idrefjällen.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.