v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Toppresultat Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-07-14

För den orienteringsintresserade handlar allt just nu om VM-tävlingar. Juniorernas är precis avslutade. De svenska herrjuniorerna betedde sig som singlande höstlöv då de stundom fladdrade till i luften i en uppvind men oftast föll de platt mot marken. Då var de svenska damjuniorerna duktigare, främst Frida Sandberg med medalj i samtliga grenar, tre silver och ett brons och Tove Alexandersson som sprang hem två guld och ett silver. Jag gläds åt dessa Dalarnas två världsstjärnor som skapar sina framgångar genom att utmana och våga gå sina egna vägar.

Jag skriver det här i väntan på seniorernas VM-sprintfinal och då passar det bra att titta tillbaka på damjuniorernas VM-sprint där Tove gjorde ett kanonlopp. Hon hade 17 kontroller att besöka och hon var snabbast till 16(!) av dem. En sekund var hon efter  till den andra kontrollen och en sekund tappade hon i spurten. Tala om total överlägsenhet! Det var i alla fall en VM-final.

I väntan på fler toppresultat från WOC2012 så passar det bra att visa en topplacerad orienteringsskärm. Den satt på första kontrollen för HD12 under Idreveckans Fjällorientering i år.

Den uppmärksamme kan se, att när man nått en topp, skymtar det alltid en högre att bestiga längre bort.

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.