v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
VM-kartor Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-07-24Idag hade jag besök av Göran Andersson. När han inte är en utmärkt arenachef på Idreveckan så finns han i Internationella Orienteringsförbundets Foot Orienteering Commission, där han energiskt uträttar en hel del jobb.

Nu var han precis hemkommen från VM-tävlingarna i Schweiz och sin vana trogen hade han en omgång av tävlingskartorna med till mig. Det känns alltid lite extra att nagelfara banorna på de riktiga tävlingskartorna.

Nu lyckades Göran inte övertyga tillräckligt många IOF:are om att det bästa vore att dela VM-tävlingarna i ett skogs-VM och ett sprint-VM och arrangera dessa varvat vartannat år. I stället tillkommer nu en mixstafett i sprint till det ordinarie programmet när kvaltävlingarna till medel- och långdistans utgår.

Det är förstås från IOF:s sida drömmen om att få frottera sig med de andra delegaterna på de olympiska spelen som väger över till att ta ett sådant här beslut. Varianter av sprintorientering är de enklaste som går att genomföra på ett OS, även om tävlingarna får springas i någon annan byhåla då det är nog så rörigt ändå i OS-staden och framför allt vid huvudarenan.

Nu skall jag "springa" VM-banorna innan jag somnar. Terrängen ser ganska detaljfattig ut och kurvbilden är mjukt rund. Banorna verkar enkla. Det är det hindrande gröna som stör. Blir inte förvånad om jag i drömmen i natt irrar runt i snärjande undervegetation. Inga vitlavsåsar här inte.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.