v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2012 Juli arrow Varför regnar det i Leksand? Tja ...
Varför regnar det i Leksand? Tja ... Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2012-07-29

 

Denna sommar har solen haft svårt att få fäste en hel dag här i Leksand.

Och det är Moras fel. Mora som ligger på andra sidan om Siljan.

Mora gillar inte Leksand - bara för att vi slår dem i ishockey.

Så vad gör de då?

Jo, Mora har en firma som heter FM Mattsson och den är Sveriges äldsta tillverkare av vattenkranar och de är fortfarande stora på den marknaden. Samtidigt sponsrar de Mora IK.

Det måste ingå i deras sponsoravtal, det som sker varje dag här i Leksand denna sommar, nämligen att det på himlen ovanför oss för jämnan är överfullt med vattenkranar från andra sidan Siljan - och de är påvridna för fullt. Solen har inte en chans att lysa på oss.

Jag har undrat var Mora tar allt vatten ifrån som de sprutar över Leksand. Då jag kollade med både Spjutmodammen och Trängsletdammen norr om Mora, var de så fyllda till brädderna med vatten att kraftbolagen nu känner för att drastiskt höja el-priserna då de tycker att det är väldigt jobbigt med allt strömgivande vatten som de har att ta reda på. Så där tar inte Mora vattnet.

Så plötsligt idag försvann alla vattenkranar från himlen och solen lyste varmt hela dagen här i Leksand. Är det månne vattenbrist däruppe i Mora? Jag hoppas att de sparat en skvätt så de får ihop till spelbar is till seriestarten i FM Mattsson Arena.

Jag börjar nu förstå varför de pratar om att spela sin hemmamatch mot Leksand i Globen i Stockholm i stället.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.