v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2013 Juli arrow Foten av mellersta branten
Foten av mellersta branten Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2013-07-25


Dalhalla är en härlig friluftsarena i ett gammalt kalkbrott norr om Rättvik. En arena som på grund av underbar akustik lockat många av operasångarnas världselit hit till Rättvik. När jag igår stod där vid kanten och tittade ned över anläggningen, kunde jag inte annat än tänka på var jag ville ha en publikkontroll på en sprintorienteringsbana i denna jättegryta. 4000 åskådare sittande på arenan, förväntansfullt stirrande på brantfoten där uppe på kalkbrottsväggen.

Nej, orienterarna har förstås svårt att ta sig dit – men på bilden har jag i alla fall satt ut min önskade publikkontroll. För i programmet FreeHand klättrar jag som en bergsget på dessa branta väggar.

I stället för sprintorientering är denna arena mer passande för opera och i augusti tänker jag ta mig hit till Dalhalla igen för att avnjuta Richard Wagners opera Rehnguldet, som är första delen av mäktiga Nibelungens ring. Dalhallas storslagna miljö är naturens egen oslagbara spelplats för denna opera som handlar om jättar, gudar, gudinnor, nibelungar och rehndöttrar. Det kommer att bli mäktigt och jag ryser redan nu av förväntningar.


 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.