v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Hem
Nytt träningsprogram Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2014-01-07

 Hur det än är med jul-, nyårs- och trettondagshelger så är de inget mot den högtid som börjar idag och varar ända till den 15 april; nämligen Semlehögtiden. Minst en semla om dagen i 99 dagar är ett sätt att ge kroppen energi inför vårsäsongen. Att skaffa sig ett övertag mot konkurrenterna.

Ja, det är förstås klart att den som bara äter sin dagliga semla men inte tränar något, blir rund om magen och tung i steget och i stället tappar mot konkurrenterna. Så det är viktigt att träna mycket bra under semleperioden. 
(Det här receptet blir alltså ungefär som den gamla sagan om luffaren som kokade soppa på en spik. Läs den så förstår ni).

Varför rekommenderar jag då semlor? Jo, semlan är en större energibomb än till exempel sprängämnen som TNT (5MJ/kg) och dynamit (8MJ/kg). Semlorna ligger på 15 MJ/kg.
Så den som vill ha raketfart till vårsäsongens start bör köra mitt träningsrecept med semlor, kompletterat med schackspel för hjärnan. :-)

Skillnaden mellan de explosiva ämnena och semlor ligger i energiomsättningen per tid – så därför bör man för säkerhets skull äta semlorna sakta och njutfullt. Annars vet jag inte vad som kan hända ....
 

 
< Föregående   Nästa >

Rösta

Kända ordspråk, som orienterarna tolkar dem. Vilket är bäst?
 

Partners

Idre Fjäll

OPN

© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.