v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2014 Mars arrow På väg mot rekord
På väg mot rekord Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2014-03-07


Det är många intresseinriktningar som jag har att tillgodose här på bloggen; orientering, kartor, Leksands hockey, annan sport, djur, natur, vildmark, träskor, bilder med mera, med mera. Det är lätt att ibland glömma någon intressegrupp under en tid – men det brukar ordna sig för det mesta. För fast det inte är många som "törs" gå in här på bloggen och kommentera det jag skriver, är mejlkontakterna desto flitigare.

Det är anledningen till att jag idag skriver en lägesrapport från årets Semlesäsong, då några undrar hur det går. De kanske tror att jag har vikit ned mig :-).

Härom dagen hade FaluKuriren en stor artikel om en semloman. 2012 åt han 28 semlor under semleperioden. I år har han ätit 10,5 och trots att perioden i år är längre till påsk, tänker han inte försöka slå sitt rekord. Han är rädd att han annars blir trött på att äta semlor.

När jag kollade mina semlenoteringar från 2012, så åt jag 86 stycken det året. 2013 kom påsken tidigt. Då blev det bara 65 semlor. I år håller jag uppe takten med en semla om dagen och idag åt jag årets 60:e. Semlesäsongen är i år längre än 2012, så därför kommer jag att sätta personligt årsrekord om några veckor. Det gäller att hålla uppe energiintaget ordentligt, för riktigt snart stundar slutspurten inför Idreveckan och då behöver jag snabbt ta mig fram många mil över fjäll och i obanad vildmark.

Fattas bara att WADA letar upp mig i sluttningarna mot Burusjön, dopingtestar mig och konstaterar att överintag av semlor är dopningsklassat. Expressen/Aftonbladet braskar på med lösnummerbokstäver att nu har den första orienteringsbanläggaren åkt fast för doping. Suck.

En vanlig fråga kring mitt semleintag är annars hur mycket jag går upp i vikt under semlesäsongen – men sedan tittar de på mig och inser att det är inte ett gram.
Bara för att man bor i en välfärdsstat behöver man inte ha överviktsproblem .... och jag kanske rör mig mer än vad folk anar.

Att Konditori Siljan kan börja sälja semlor redan första tisdagen i januari, har inte alltid varit tillåtet. Jag fick för några dagar sedan ett tidningsurklipp ur GT 23 januari 1952. Där står det att en bagare i Malmö konstaterade att julen var över och därför bakade semlor. När polisen fick se semlorna i fönstret, rapporterades bagaren och han dömdes till böter. För reglerna var då att "semlor får man inte äta när som helst, utan bara på tider som jordbruksnämnden fastställer, och denna institution skall även prissätta bullarna".

Jo, jo. Så var det på Folkhemmets dagar. Det här var ju till och med värre än förbud mot dubbla hjälpkurvor. Kanske är min semleätning i dag ett uttryck för den sköna befrielsen ur den tidens smarta försök att sätta tvångströjor på Sveriges invånare.

Det blir mer om semlor när jag slagit rekordet.

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.