v0122.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2014 Mars arrow Bättre än många trott
Bättre än många trott Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2014-03-09

Nu är grundserien i Swedish Hockey League, SHL, färdigspelad och det visade sig att alla lag har haft svårt att vinna mot mitt Leksand och laget blev inte den strykpojke som vissa var så säkra på. I stället blev Leksand sjua. Det var endast en bedrövlig match för någon omgång sedan mot bottenplacerade sopgänget AIK som hindrade laget från att ta en 4:e plats.

Jag lovade signaturen Nisse att komma tillbaka till det han skrev som kommentar här på bloggen den 7 november 2013:
"Såg Ryno mot Brynäs i söndags, tyckte han var ovanligt klok och lojal för att spela i ett allsvenskt lag på besök i SHL men det förklarar ju en del att han är orienterare..."

Nisse gillar förstås inte Leksand som ishockeylag och skriver därför .... "ett allsvenskt lag på besök i SHL".
Det blev inte som du trodde (önskade?), Nisse :-).

Till gårdagens sista match i grundserien bjöd jag norska vänner från Hamar. Härligt att de fick se Leksand vinna över topplaget Växjö, för de är ivriga supportrar till Leksand. När Leksand spelar i Karlstad, bilar dessa norrmän över gränsen för att få se Laget spela.

Leksand är det lag i SHL som drar mest publik av alla på bortamatcherna. Det är inte att undra på, då Leksand har supporterklubbar  på massor av orter som har egna, duktiga lag. Det irriterar förstås några som håller på andra lag.

Redan efter vinsten i förra matchen slog Leksand rekordet för nykomlingar i antalet erövrade poäng i högsta serien. I går spädde LIF på det rekordet ytterligare. En "hockeyexpert" i TV sade när säsongen startade att Leksand skulle få högst 46 poäng i grundserien. Leksand erövrade 83 poäng.

Det är inte lätt att vara expert, Niklas ....

Nu fortsätter det hela med en massa kvalmatcher, innan vi korar svenska mästarna någon gång efter det att vårblommorna vissnat bortåt 1 maj.

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.