v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2014 Mars arrow Rörigare än en Tiomilaväxling
Rörigare än en Tiomilaväxling Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2014-03-11Nu när vårvärmen sköljer över Dalarna och isen på Siljan försvinner en månad tidigare än vanligt, måste jag plocka fram barmarksbilder för att hänga med i naturens växlingar.

Trots att snön fortfarande ligger meterdjup i Städjan-Nipfjällets naturreservat och Idre Fjäll har många veckor kvar på sitt vinterprogram, visar jag denna barmarksbild från den orörda vildmarken där Idreveckans tävlingar skall avgöras.

I en liten glänta i den gamla blandskogen, har en urgammal tall med sin spännande stam växt sig stor och dominant. Bakom står den hänglavsprydda granskogen som en vacker och tät kuliss. Där inne i dunklet ruvar en av sommarens kontrollpunkter, ivrigt bevakad av  trollskogens lavskrikor som på ljudlösa vingar seglar mellan grangrenarna.

Men än så länge är vi inne i den tid då Paralympics vinterprogram körs, ishockeyns alla kvalserier avgörs, Tove Alexandersson tar EM-guld i skidorientering, massor av orienteringskontroller hängs ut i den snöfria tredjedelen av Sverige och jag går i morgon på ishockey i somriga träskor.

Det är liksom ingen ordning på någonting just nu.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.