v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2014 Mars arrow I väntans tider ....
I väntans tider .... Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2014-03-13


Idag är hela Leksand ishockey. Personalen i affärerna, caféerna och restaurangerna bär Leksands matchtröjor. Så är det förstås alltid när Leksand har hemmamatch. Men idag är det något extra. Överallt pratas det ishockey. Det står 1-1 i matcher mellan HV71 och Leksand i matcher och ikväll avgörs vilket av lagen som går vidare i slutspelet.

Redan på matchen igår kväll – som Leksand vann – hade publiken på Norra Stå världens tifon när leksandsspelarna åkte in på isen. Texten på övre tifot var REDAN HJÄLTAR och på nedre tifot stod det DAGS ATT BLI ODÖDLIGA.

Ishockey är stort i Leksand.

Illustrerar gärna min text med frimärket som visar när Peter Forsberg i OS i Lillehammer 1994 grundlurar den kanadensiske målvakten i straffläggningen och föser in målet som gav OS-guldet till Sverige.Kanada är ett land som annars verkar mycket lugnt. Det hörs inte något om oroligheter eller annat över huvud taget därifrån. Det enda jag närmare vet om Kanada, är att de gillar tuff ishockey och är duktiga i denna sport.

Så när Sverige gav ut detta frimärke, höll vi på att råka i krig med dessa kanadensare. Peters dragning av deras målvakt gick Kanadas ära förnär och att dessutom visa upp dragningen på ett frimärke var för generande för dem.

Men jag tycker att frimärket tål att visas igen, vad än kanadensarna tycker, så därför lägger jag ut det här.
Och så här ser det ut med frimärkena i block infällda i ishockeyis med Peter Forsbergs autograf.

Må nu bara Leksand vinna i kväll ..... 

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.