v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2014 Mars arrow Idreveckan – Inspired by Nature
Idreveckan – Inspired by Nature Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2014-03-17

Just nu ägnar jag mycket av den dagliga tiden till planeringen av IDREVECKANS arrangemang.

Särskilt i år då jag kör veckan för 40:e året i rad. 40 år! Huvva! Förutom att det som vanligt blir äkta vildmarksbanor att springa för orienterarna, håller jag också på och syr ihop ett program med intressanta kringaktiviteter för just 40-årsjubiléet.

Det fina med Idreveckan är att det är nära till varje etapp, så eftermiddagarna kan deltagarna ägna åt så mycket annat som finns att göra på Idre Fjäll och i dess vilda omgivningar. Måste vara perfekt för klubbar att ha ett ordnat "håll-i-gång" hela tiden, då utbudet, förutom orientering, är allt från fartfylld rafting till stillsamt fäbodliv. Se detaljer som kommer upp på inbjudningssidan nu under tisdagen.

Förutom banor med fasta kontroller som finns att springa före/under/efter Idreveckan för de som orkar något extra träningspass, har jag också tre banor i olika längder som finns på originalkartan som användes första året 1974. Kartskala 1:25.000. Ett kuriosaskubb på dåtidens karta. Alla kontrollerna användes 1974.

Hela veckan kommer det att hända saker som har med siffran 40 att göra. På "sprintdagen" kan man till exempel välja att springa sin tävlingsklass eller den speciella jubileumsklassen JK40. Eller också springa båda. JK40 är en öppen klass, 4,0 km lång, har 40 kontroller där alla kontroller har kodsiffra 40. Kartskalan är 1:4000. Även om mina "sprintbanor" mer är förkortad medeldistans i skog, kan de som inte vill springa något som heter "sprint", välja utmaningen JK40 i stället.

Naturligtvis kommer jag också att visa gamla kartor, banor, bilder, tidningsurklipp, resultatlistor från tiden då allt startade och vi kommer också att ha en jubileumskväll med något för alla.

För att ta sig till start/mål för Fjällsprinten med JK40, går det att åka 6-stolslift upp på fjället.

Sidan med inbjudan kommer – som ni förstår – att vara levande här framöver, då jag skriver dit programmet för kringaktiviteterna så fort de är helt bestämda.

Och ni som gillar att åka skidor även i midsommartid, ta med rullskidorna, för Idre Fjäll har byggt en helt suverän rullskidbana på 3,3 kilometer.

 

 

 
< Föregående   Nästa >



© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.