v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2014 Mars arrow Två 40-poängare ....
Två 40-poängare .... Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2014-03-19Naturpasset med 30 kontroller var i somras som vanligt utsatt på fjällheden norr om Skidstadion på Idre Fjäll. Ett område som till stor del består av fjällhed med god sikt. Då både Städjan och Nipfjället reser sig mäktiga som fonder här, har det varit ett vackert område för de som kände för att besöka några orienteringskontroller vid sin vistelse på Idre Fjäll.

Men till denna sommar utökar jag antalet kontroller till 40 för att harmonisera med Idreveckans 40 år och jag flyttar kontrollområdet till att vara öster om Idre Fjälls stugbyar och upp i Gränjesvålens sluttningar.

Detta för att jag tycker synd om alla som deltagit i de senaste årens Naturpass, då det områdets fina fjällhed hela tiden blir sönderriden av hästar så kartan stämmer aldrig från vecka till vecka och ridstigarna ligger så tätt att terrängen bitvis ser ut som en jättestor stallbacke.

Det är också av denna anledning som det är länge sedan som jag kunnat vara på Skidstadion med målet på någon etapp i Idreveckan.

Men nu flyttar jag till östra sidan av Idre Fjäll med kontrollerna och byter namn från Naturpasset till något i stil med "40 Vackra Kontroller" i stället. Detta för att Naturpasset är en nationell sak som Svenska Orienteringsförbundet sköter och där deltagarna är med om en dragning där vinsten är en stugvecka – i Grönklitt.

Det går förstås bara inte, utan Idre Fjäll ställer därför upp med egna priser för de som ger sig ut och försöker plocka "40 Vackra Kontroller" i det härliga området Gränjesvålen-Slättvålen.

Som vanligt har jag tre svårighetsgrader på kontrollerna så de ger en, två respektive tre poäng när de hittas – men jag har också två kontroller som är extra svårfunna och de ger 40 poäng styck.
Är det 40-årsjubileum, så är det.

 För en trimorienterare motsvarar 40-poängarna en nedlagd 18-taggare i älgskogen ....

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.