v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2014 Mars arrow Du får inte ....
Du får inte .... Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2014-03-21
Svenska städer består av en djungel med vägmärken. Det är förbud hit och förbud dit.

Känn hur överraskande det då är att träffa på ovanstående vägmärke.

Jag läste ordet flera gånger innan jag fattade att det verkligen står det ord som står på denna skylt. Och jag fick en positiv känsla.

En idé kan vara att vi kanske skulle minska skyltfloran i våra samhällen genom att i stället sätta upp bara positiva skyltar som säger vad vi får göra?

–  –  –


Nu är det i ärlighetens namn inte bara i tätorter som det finns diverse skyltar. Det är riktigt överraskande att komma ut i vildmarken i Idrefjällen och plötsligt se nedanstående skylt. Den betydde här "förbjuden åkriktning". För här gick Burusjöspåret fram för otroligt med år sedan men stigen är nu helt igenväxt och borta. Bara skylten består.


Kanske lägger jag en start på någon etapp ett kommande år just här och förbudsskylten får då betydelsen "Förbjuden löpriktning". Under sätter jag en tilläggstavla där det står "Kontrakurs ej tillåten".

Nej, nu blev det fel. Det är ju positiva skyltar vi skall ha. Jag tejpar därför i stället en svart linje snett över skylten så att betydelsen blir "Fri löpriktning" och skriver på tilläggstavlan "Kontrakurs tillåten".

Då blir det en positiv text på skylten.   

        .... tja .... kanske ....

Det beror ju på hur positivt orienteraren nu tycker det är att springa kontrakurs ....

Det är inte lätt det här med skyltar.

–  –  –


Annars kan jag arrangera en sprintorientering i det här skogspartiet och se till att alla de där urbana gatuspringarna kommer att passera denna förbudsskylt. Var de tidigare vilsna av allt det där greniga och snubbliga som var i vägen överallt på den här tävlingen, kommer de att le igenkännande när de passerar skylten och plötsligt tycka att de äntligen är på hemmaplan. Och de kommer efteråt att tänka på förbudsskylten och säga att det var en bättre bana än de förväntat sig.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.