v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2014 Mars arrow Idreveckans 3-dagars 2013 1
Idreveckans 3-dagars 2013 1 Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2014-03-27

Det var länge sedan jag lade ut någon bana från tidigare Idreveckor här på bloggen. Därför tänkte jag att ni  nu får mjuka upp lite inför sommarens tävlingar med att se hur några i H21-klassen sprang den senaste Idreveckans 3-dagars.

Så vi beger oss direkt till den trollskog i Städjan-Nipfjällets naturreservat som den första etappen avgjordes i. Jag såg på förre landslagslöparen Mattias Karlsson (tidigare IK Hakarpspojkarna men nu Malungs OK Skogsmårdarna) att han utstrålade extra energi och förstod att han var laddad och ville springa en bra 3-dagars. Och han inledde utmärkt med att vinna de två första sträckorna som jag lägger ut här idag. Här en bild på Mattias när han är på väg ut från starten.

 


Jag valde att ha starten högt för att löparna skulle få spring i benen och kanske slarva med riktningen redan till den första kontrollen som låg endast 250 meter bort – men hade en riktig blötmyr i vägen. Och mycket riktig sprang många av de 30 deltagarna för långt till höger om strecket och straffades med att behöva runda det oframkomliga i blötmyren. Faktiskt god spridning på fältet redan efter 250 meter. Inga slalomhundradelar här inte. :-)

Även på inledningen till den 1065 meter långa sträckan till den andra skärmen, använde jag det blöta för att skapa vägval. Vi ser att Bæckelagets Lars Harald Aasheim valde att springa nära strecket och gjorde orienteringsmässigt en bra sträcka men han tappade 1.20 på att klafsa genom blötmyrarna som är i början.

Mattias Karlsson springer torrt och orienteringssäkert och vinner sträckan med hela 29 sekunder före Håkan Öhlund, IK Hakarpspojkarna och Per-Åke Bligård, OK Vilse 87. Längsta tid på den här sträckan var 18.06 och ganska många behövde 10-12 minuter för att ta sig fram till skärmen.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.