v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Hem
Orientering för alla Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-10-19

Varje sommar arrangeras ett konfirmationsläger "Orientering & Konfirmation" på Idre Fjäll. Lägret är på tre veckor. För en trevlig och spännande orienteringsdel svarar Johan Granath, Leksands OK och Peter Arnesson, Ulricehamns OK.

Deltagarna springer också alla tävlingarna i Idreveckan. När det gäller Idresprinten i år så kan man av resultatlistan utläsa att i D16-klassen vann Ida Hylander, Nyköpings OK, på tiden 15:17. Men vilka är då de tre sist placerade i klassen:

21. Ann-Sofie Johansson, Idre Församling 33:05;  22. Sara Lejonclou, Idre Församling 34:50;  23. Per Lejonklo, Idre Församling 36:02.

Jo, konfirmandtjejerna ser varje år till att prästen Ann-Sofie och församlingsassistenterna Sara och Per ställer upp och springer just deras klass på Idresprinten. Det är den enda orientering som dessa tre deltager i över huvud taget under året. Jag såg att Johan och Peter i år jobbade hårt med dem före start och även efter att de fått sina kartor. Det gällde väl att reda ut karttecknens och definitionens innebörd. Resultatet blev i alla fall lysande då de klarade av att ta sig runt på den 2.100 meter långa banan. Det var skickligt av kyrkans representanter att inte springa vilse trots att deras enda rättesnöre den här gången var min synnerligen profana karta.

Så här glad var Sara Lejonclou då hon sprang mot den sista kontrollen. Ansiktsuttrycket säger att hon säkert är ivrigt påhejad av konfirmationsskaran. Foto: Sven Lundbäck. 

 
< Föregående   Nästa >

Rösta

Kända ordspråk, som orienterarna tolkar dem. Vilket är bäst?
 

Partners

Idre Fjäll

OPN

© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.