v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Stenfält Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2015-11-07

                     På den sydvästra sluttningen av Nipfjället, högre upp än vad orienterarna orkar springa, finns detta stenfält.

Jag har alltid gillat stenfält och väljer gärna att ta mig fram rätt över dem. För de är snabba att springa på när jag har bråttom och lätta att gå på när jag är på vandring.

Men jag har också sett många som undviker att ta sig fram över stenfält. Rundar dem helst. Och måste de ta sig över ett sådant här stenområde, är de så försiktiga med fotisättningen att de knappt tar sig framåt. Det ger dem vinglig balans, halkig fotisättning, ramlar av stenar, vrickar fötter eller slår i fotknölarna. Och de blir ännu mera anti mot stenfält.

Förr skulle stenfält vara hindrande stora för att få vara med på en orienteringskarta men av idag lägger jag in dem om de är sådär 10x10 meter. De är ju lika tydliga i terrängen som en göl eller sankmark i den storleken och de bör vara med som föremål och inte bara som något hindrande.

Stenfälten är inte bara populära för Kart-Bosse utan också för Kart-Laven. Stenfältens stenar är klädda med massor av gröna kartlavar som visar kartbilder över områden ni inte trodde fanns .....

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.