v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2015 November arrow Golfsnack med annorlunda kartor
Golfsnack med annorlunda kartor Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2015-11-11

Så är jag tillbaka i Leksand igen efter en härlig golfvecka i San Roque i södra Spanien, där varje dag bjöd på strålande solsken. Det blev många golfslag av varierat slag på de fina banorna ..... med andra ord alltför många slag ibland .....  

Men är man en skogarnas son, bör man väl emellanåt söka sig bredvid fairways och in bland träden? För att tala orienterarspråk kan vi säga att jag ibland hade mina egna vägval. Tyvärr var de inte alltid de bästa .....

Det är som en golfspelare sa till mig när jag ritade en karta över golfbanan i Idre: "Golf och orientering är verkligen två mycket lika sporter. Ni letar kontroller i skogen och vi letar bollar där".

Som vanligt på mina golfrundor hade jag också en och annan stamträff även i San Roque. Det är något magiskt för mig med trädstammar. Här i Dalarna är jag mera vän med tallarna, så golfbollen studsar oftast in på fairway igen. (Så kallade Tallin-träffar). Men ekskogen vid banorna i San Roque var inte lika snäll, så den ville sällan hjälpa mig. Nu gjorde det inte så mycket, för det var för det mesta lätt att finna den vita bollen på den öppna marken som var beströdd med massor av mörkbruna ekollon.


Här en bild från banan Old Course med oftast vacker utsikt mot havet, bergen och med härliga gröna ytor.Och här kan ni läsa kartan för detta hål. Funderar ni på tecknens betydelse, kan ni läsa teckenförklaringen på nästa bild.
Ibland gick banan i bebyggelse där husen säkert kostar fantasisummor, trots att jag kan tänka mig att en och annan golfboll ibland slår ned på gräsmattan invid huset eller plumsar ned i poolen. Så jag köpte inget hus – för jag vill inte bada i min pool med hjälm på huvudet. Skulle känna mig som en sköldpadda under det skalet.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.