v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2015 November arrow Orientering om Gibraltar
Orientering om Gibraltar Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2015-11-13Golfveckan hade en ledig dag och då blev det besök i den brittiska kronkolonin Gibraltar. I orten Gibraltar och på Gibraltarklippan. På vägen uppför den 426 meter höga, branta klippan, fanns det för oss nordbor ovanstående annorlunda vägskylt som vill att bilar skall köra varsamt då det kan finnas makaker-apor på vägen. Kul!

Det är något speciellt med dessa lokala vägskyltar. I Everglades i Florida såg jag varningsskyltar för pumor och alligatorer. Det kittlade extra. Spännande att rasta efter en sådan väg.

I Sverige är nog de mest annorlunda skyltarna: "Kör sakta. Orienterare på vägen".


Och naturligtvis drällde det av makaker-apor längre upp på klippan. De var inte direkt blyga av sig. 

 

Gibraltar har bara cirka 30.000 invånare men vill ändå syssla med idrott som ett eget land och inte representera Storbrittannien. Många internationella idrottsförbund har accepterat dem och jag log när jag såg att internationella ishockeyförbundet givit dem klartecken att spela för Gibraltar i turneringar. Men jag kunde inte se någon islada vid sportområdet. Det hade varit svalkande att gå in där. Och kanske hade jag klistrat upp någon leksandsdekal på lämpligt ställe .....

På min bild uppifrån klippan kan ni se Victoriastadion skymta med sina sportanläggningar.

 


 

På min nästa bild kan ni se Spanien i bakgrunden men när jag tittade åt andra hållet hade Afrika gått in i dimman.Gibraltarklippan består av kalksten och därför har den stora tunnlar och grottformationer i sig. Stalaktiter och stalagmiter bildar vackra, underliga konstverk inne i berget.Gibraltar passade inte för orientering. Det inte gick att få till en bra långdistansbana där ..... även om antalet höjdkurvor var tillräckligt många.

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.