v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Myrtrollet Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2015-11-26Det finns ett Myrtroll alldeles invid där jag brukar ha målet när jag håller till vid Nipstugan med Idreveckans tävlingar. Ni ser Myrtrollet på bilden. Det håller till i en liten sankmark inom hörhåll från målet. De tävlande som ser denna varelse, uppfattar Myrtrollet bara som tre gölar i en våt myr. Men det är bara ett kamouflage för ett otränat öga.

Jag brukar stanna till vid Myrtrollet varje gång jag passerar där. Det är alltid härligt att höra vad som berättats i eftersnacket från orienterarna. Långa stories. Hur de hjälplöst försvunnit i Bermudatriangeln eller tagit helt slut i den tvära bäckravinen när de var på väg mot den sista skärmen. Hur de tagit rygg på någon ute på kalfjället, någon som såg ut att springa i den rätta kompassriktningen. Men hur de till slut hamnat vid fel kontroll och inte visste var de var. Hur de sett orienterare springa kors och tvärs på fjällvidden – men vem skulle till den kontroll de bommat?

Dock hittade alla tillbaka från sina äventyr och var en upplevelse rikare. Så man kan säga att det trots allt blev ett lyckligt slut på alla utflykter.

För orientering är och skall vara en spännande upplevelseidrott.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.