v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2016 Januari arrow Tankar i vinterkylan
Tankar i vinterkylan Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2016-01-07


I en stor del av Sverige är det nu en tuff vecka för de som idrottar och som enligt sitt träningsprogram måste springa många mil ute i kylan. Fimbulvintern har slagit till ordentligt med isig kalluft.

Och i stiltjen i denna isande kyla står de statligt starkt subventionerade vindkraftverken helt stilla. Just när de behövs som mest. Det hjälper inte hur mycket Åsa Romson (mp) och Fridolin (mp) sitter där i Stockholm och i förtvivlan pustar och blåser rakt ut i luften. Vindkraftverkens vingar rör sig inte. De har nog frusit fast.

Därför tycker jag att vi stoppar utbetalningen av pengarna till vindkraftverken (och hoppas att de läggs ner innan ytterligare svensk natur förstörs) och i stället satsar vi slantarna på att köpa in några hundra tusen motionscyklar. Lika många cyklar som vi har invandrade personer. På varje cykel sätter vi en dynamo, kopplar ihop dem. Sedan får de arbetslösa invandrarna som arbete att trampa dessa motionscyklar. Detta kommer att ge mycket mer elektricitet än stillastående vindsnurror och framför allt kommer det att snabbt ge invandrarna – och andra arbetslösa – ett för samhället nyttigt jobb och det är inte nödvändigt att kunna svenska för att trampa cykeln.

Nu kan det vara enformigt att trampa motionscykel timme ut och timme in, så därför kan SOFT-sponsorn Nordenmark Adventure till varje motionscykel få göra sådana där kartstativ som mountainbikeorienterarna har. På dessa kartstativ sätter vi en kurs i SFI (Svenska För Invandrare) så kan de plugga på den när de cyklar.

På detta sätt har vi snabbt ordnat nyttiga jobb till invandrarna och lär dem samtidigt att prata svenska.
Vi har ordnat en stor order till Nordenmark Adventure så det företaget går bra.
Vi har blivit av med dessa djur- och naturförstörande vindkraftverk.
Och vem vet, Sverige kanske plötsligt blir en toppnation i cykling och MTB-orientering.

Är det inte konstigt att det ska vara så svårt för politikerna att tänka ut något kreativt och få något vettigt gjort ....... :-)

 

 
< Föregående   Nästa >© 2018 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.